: Home › › Poseta gradovima učesnicima projekta IEEDR u Srbiji

Poseta Lokalnim samoupravama u Srbiji učesnicima projekata IEEDR 09.-11.03.2016.

Poseta Lokalnim samoupravama učesnicima projekata IEEDR 09.-11.03.2016. 

Članovi Udruženja EkoEnergija, Aleksandar Tomić, Predrag Zbiljić i Srđan Vesović su bili u radnoj poseti gradova u Srbiji učesnicima projekta "Improving energy efficiency in Local Authorities in the Danube Region".

Prvog dana posete 23.03.2016. održan je sastanak u Lokalnim samoupravama Varvarin i Ćuprija. U Varvarinu smo se sastali sa Slađanom Jevremović, savetnikom za energetsku efikasnost, pionirom energetske efikasnosti u Srbiji, od koje smo i mi puno naučili i dogovorili nadamo se izuzetnu saradnju, pošto se nalazimo na istom koloseku u borbi za podizanje energetske efikasnosti koji nije ni malo lak. Međusobno smo prepoznali entuzijazam koji i nas drži na ovom teškom i značajnom zadatku Nakon sastanka u Varvarinu imali smo i sastanak u Ćupriji sa još jednim borcem za podizanje nivoa energetske efikasnosti, Željkom Dželatovićem, rukovodiocem informatičke službe i samostalnim stručnim saradnikom za oblast energetske efikasnosti, koji je u svojoj sredini puno uradio u ovoj oblasti. Pored aktulenih aktivnosti iz ovog projekta i projekta koji je u pripremi, razmenjena su iskustva i ideje o načinima rada lokalnim samoupravama u oblasti energetske efikasnosti.

Drugi dan posete, 24.03.2016. nas je odveo u Gornji Milanovac i Valjevo. U Gornjem Milanovcu smo se satali sa načelnikom odeljenja za urbanizam, Zoranom Drinjakovićem i njegovim saradnikom Ivanom Antićem, sa kojima smo podelili planove u okviru aktuelnog i budućeg projekta. U Valjevu smo imali sastanak sa načelnikom odeljenja za lokalni razvoj i privredu Nenadom Brankovićem i njegovim saradnicima Lidijom Vuković i Zoranom Vasićem kao i sa Tijanom Todorović iz odeljenja za projektni menadžment. Upoznali smo ih, kao i sve učesnike o planovima u aktulenom i budućem projektu, dok su oni nas informisali o aktuelnim projektima u lokalnoj samoupravi Valjevo, kao i o nekim planovima za podizanje nivoa energetske efikasnoti i planovima u energetici lokalne samouprave. U okviru ovog razgovora je dogovorena i saradnja u vezi budućih projekata.

U Kragujevcu smo održali sastanak 28.03.2016. sa našim starim saradnicima Vladimirom Maksimovićem Gradskim većnikom za oblast zaštite životne sredine i održivi razvoj i Anom Radojević   načelnikom odeljenja za održivi razvoj i energetsku efikasnost. Pored aktuelnih tema o projektima, naglašena je i izvanredna saradnja između Grada Kragujeva i Udruženja EkoEnergija, koja će se, nadamo se, samo proširivati u vremenu koje dolazi.

Ovim putem želimo da još jednom uputimo zahvalnost svim lokalnim samoupravama učesnicima projeta na izvanrednoj saradnji.